De Limburger 01-02-2017 Venlose schoolmusical groeit uit tot volwaardig theater

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20170201_00035484/venlose-schoolmusical-groeit-uit-tot-volwaardig-theater

Venlose schoolmusical groeit uit tot volwaardig theater

01-02-2017 om 13:13

De musical uit 2011: West Side Story Afbeelding: Lé Giesen

De nieuwe musical Cats van het Venlose Valuascollege is een volwaardige theaterproductie geworden. Dat is geen stelling van de middelbare school zelf, maar het oordeel van theater De Maaspoort dat een voorstelling heeft ingekocht voor een volwaardig programma.

Het Valuascollege maakt sinds 1998 naam met zijn musicals die om de twee jaar op de planken worden gebracht. De afgelopen huurde de school daarvoor de grote zaal van De Maaspoort, dit jaar koopt het theater een voorstelling is voor het regulier programma.

“Omdat de voorstellingen van een dusdanig hoge kwaliteit waren dat het zonde zou zijn om dat niet aan een groot en breed publiek aan te bieden”, zegt Maaspoort-directeur Leon Thommassen. Er is gesproken over meerdere voorstellingen, maar dat bleek vanwege de belasting van de leerlingen niet mogelijk. De Musical Cats staat vanaf donderdag vijf keer op het podium van theater De Maaspoort. Een uitgebreid verhaal over de evolutie van de Valuasmusicals is te lezen in De Limburger van donderdag.