Omroep Venlo 28-11-2018 Grote Venlose cast brengt musical Scrooge

https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/grote-venlose-cast-brengt-musical-scrooge

Grote Venlose cast brengt musical Scrooge

Na het Scrooge Festival is er nu een musical over het kerstverhaal in de gemeente. Die wordt op 7, 8 en 9 december opgevoerd in De Maaspoort.

Kerstgedachte

De kerstklassieker vertelt het verhaal van Ebenezer Scrooge, een grimmige man die alleen oog heeft voor geld. Scrooge krijgt op kerstavond bezoek van drie geesten. Zij nemen hem mee naar gebeurtenissen uit zijn leven en laten hem de betekenis van Kerstmis zien: samenwerken.

Familiemusical

Er staan meer dan honderd mensen op de bühne, variërend in leeftijd van 6 tot 82 jaar. De acteurs worden ondersteund door een orkest. Wim Marcelissen speelt de oude vrek Scrooge, zijn vrouw Marianne is de creatief productieleider en hun zoon Jeroen is de regisseur van de musical.

Uitgebreid decor

Jeroen Marcelissen heeft samen met decorontwerper Cor van Leipsig een compleet dorp van 160 vierkante meter ontworpen waarin het verhaal zich afspeelt, met draaiende huisjes, hangend decor en sneeuw.

‘Toen ik twee jaar geleden gevraagd werd voor deze productie, hoefde ik niet lang na te denken’, zegt productieleider Jelle Truijen. ‘Het is geweldig om zo’n productie met zo veel organisaties en mensen te doen.’