Omroep Venlo 04-02-2019 Leerlingen Valuascollege maken zich op voor musical Titanic

https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/leerlingen-valuascollege-maken-zich-op-voor-musical-titanic

Leerlingen Valuascollege maken zich op voor musical Titanic

Na het grote succes van Cats staat komende week een nieuwe Valuasmusical op het programma. Titanic wordt opgevoerd met een live-orkest, koor en ballet.

In totaal werken er tweehonderd mensen mee aan de productie.

Onzinkbaar schip

Het afgelopen anderhalf jaar zijn de betrokkenen bezig geweest met de voorbereiding. De musical is zeker geen kopie van de film Titanic. Het gaat niet om het liefdesverhaal tussen Jack en Rose, maar om het onzinkbare schip dat in 1912 in recordtijd de oversteek naar Amerika zou maken. Wat in de voorstelling duidelijk wordt, is dat er tijdens de reis verschillende belangen speelden.

Het Valuascollege koppelt het verhaal aan een diepere boodschap, namelijk dat er nog altijd sprake is van kansenongelijkheid in de maatschappij, zeker ook binnen het onderwijs. Titanic wordt geregisseerd door Jeroen Marcelissen. Muzikaal leider is Bas van Gestel en Liselotte Kusters-Gijsen tekent voor de choreografie. De voorstellingen vinden plaats van 7 tot en met 13 februari in De Maaspoort.

Cats

De vorige musical Cats was een groot succes. Er kwamen 4.500 bezoekers op de musical af en de voorstelling won de Amateur Musical Award voor beste vormgeving/toneelbeeld.