De Limburger 04-08-2019 Side Show nieuwe schoolmusical Valuascollege Venlo

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190804_00117153/side-show-nieuwe-schoolmusical-valuascollege-venlo

Side Show nieuwe schoolmusical Valuascollege Venlo

04-08-2019 om 19:01

Met ‘Cats’ won het Valuascollege in 2017 een amateur musical award. Afbeelding: Lé Giesen

Side Show is de nieuwe schoolmusical van het Venlose Valuascollege. De voorstellingen zijn in januari 2021 in de Maaspoort.

Voor de Venlose school is het de twaalfde productie na Hair, West Side Story (tweemaal), Fame, Sound of Music, Oliver!, Alladin, Annie, The Wizard of Oz, Cats en, begin dit jaar, Titanic. De laatste voorstelling is genomineerd voor een amateur musical award. Het Valuascollege won deze prijs eerder met Cats, in de categorie beste toneelbeeld/vormgeving.

Side Show, een musical van Bill Russell en Henry Krieger, is gebaseerd op de levens van Daisy en Violet Hilton, de Siamese tweeling die in de jaren dertig wereldwijd furore maakte op het toneel. Centrale thema’s in het stuk zijn acceptatie, liefde en het omarmen van uniek zijn.

De musical wordt uitgevoerd met orkest en koor onder leiding van Bas van Gestel en Harry Boom. De regie is in handen van Jeroen Marcelissen, Liselotte Kusters-Gijsen tekent voor de choreografie.

Volgende maand vindt er een informatieavond plaats op school, waarna in oktober de audities plaatsvinden. Op 29 oktober wordt de cast bekendgemaakt.