Omroep Venlo 18-08-2019 Venlose producties in race voor Amateur Musical Awards

https://omroepvenlo.nl/nieuws/artikel/venlose-producties-in-race-voor-amateur-musical-awards

Venlose producties in race voor Amateur Musical Awards

De Venlose musicalproducties Scrooge, Titanic en Carrie staan op de longlist voor de Amateur Musical Awards in de categorie Beste Musical Drama. In september wordt duidelijk of ze ook daadwerkelijk genomineerd zijn.

Foto Esmee Luijpers

Hoofdrollen

De productie Scrooge van de Stichting Stimulans staat daarnaast ook nog op de longlist voor de prijs Beste Ensemble terwijl Venlonaar Wim Marcelissen op de longlist in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol staat. Kiki Nabben die in de musical Carrie van Sidera speelde is in de race voor de Beste Vrouwelijke Hoofdrol.

Toneelbeeld

De productie Titanic is van het Valuascollege. De school viel in 2017 al in de prijzen bij de Amateur Musical Awards. De musical Cats won toen in de categorie beste toneelbeeld. Ook in die categorie zijn Titanic en Scrooge genomineerd.

Bijrollen

Hanneke Vestjens (Scrooge) en Laura Hendrikx en Martine van der Meijden (Carrie) staan op de longlist voor de award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Boyd de Laat is genomineerd in de categorie Beste Mannelijke Bijrol.